ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. néven, megújult arculattal folytatja tevékenységét 2016-tól a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő, a Főgáz által tavaly ősszel a GDF Suez-től megvásárolt GSEM Zrt.

A korábban francia tulajdonban lévő szolgáltató továbbra is a megszokott színvonalon biztosítja fogyasztói számára a zavartalan földgázellátást – közölték.

750 ezer fogyasztó érintett

A fogyasztóknak sem szerződésmódosításra, sem a csoportos beszedési megbízások átalakítására nem lesz szükségük. Műszaki kérdéseket érintő problémákkal - például gázszivárgás, meghibásodás - továbbra is a területileg illetékes Égáz-Dégáz elosztótársasághoz kell fordulni, és a mérőleolvasást is ez a társaság végzi a korábban megszokott menetrend szerint.

A fogyasztóknak nem kell semmit tenniForrás: MTI/Máthé Zoltán

Az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. a nemzeti közműszolgáltatás részeként biztosítja a földgázellátást több mint 750 ezer egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztó részére Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, illetve Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyékben.

A közleményben felidézték, hogy az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. szakmai irányítása alatt álló Főgáz 2015. szeptember 4-én írt alá adásvételi szerződést a GDF International S.A.-val a GSEM megvásárlásáról. A tranzakciót a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette, a folyamat a hatósági jóváhagyást követően 2015. szeptember 28-án sikeresen lezárult.