Visszakapják pénzüket a quaestorosok

Quaestor - Az MNB részlegesen felfüggesztette a Quaestor engedélyét
Várakozók a Báthori utcánál
Vágólapra másolva!
A Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója megkezdte az ügyfélpénzek kiadását, közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a felszámolás alatt álló brókercégnél

befejeződött az ügyfelek pénzeszközeire vonatkozó vizsgálat,

amely megállapította, hogy az ügyfelek számláin a felszámolás kezdő napját megelőzően nyilvántartott pénzeszközök maradéktalanul rendelkezésre állnak, a Saxo Bankhoz kihelyezett állomány kivételével. Az utóbbira vonatkozó vizsgálat várhatóan január végén fejeződik be.

Nyilatkozni kell az utalásról

Azon ügyfelek, akik még nem rendelkeztek a pénzeszközeik utalásáról, a felszámoló honlapjáról letölthető, közjegyző által hitelesített transzferálási és átutalási megbízás megküldésével, vagy a kiadási irodán kitölthető formanyomtatvánnyal teljesíthetik azt. Akik már korábban eljuttatták a felszámolóhoz a transzferálási és átutalási megbízást, azoknak a felszámoló megkezdi a kiadást.

Tavaly tavasszal robbant a Quaestor-ügy

A jegybank tavaly március 10-én függesztette fel részlegesen a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett.

A felszámoló megkezdte a pénzeszközök kiadását a Quaestor egykori ügyfeleinek Forrás: MTI/Kovács Tamás

A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt.

Az ügyben nyomozás indult, amelyben március végén letartóztattak három gyanúsítottat,

köztük Tarsoly Csabát, a cégcsoport vezetőjét.