Felfüggesztették az ENEFI-részvények kereskedését

2016.01.13. 09:33

Az MNB szerdától átmenetileg felfüggesztette az ENEFI tőzsdei részvényeinek kereskedését, mivel az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. nem tett eleget a január 8-i közgyűlése után a tájékoztatási kötelezettségének.

A jegybank felfüggesztette az ENEFI tőzsdei részvényeinek és az ezekhez kapcsolódó határidős kontraktusoknak, illetve a társaság tőzsdére bevezetett kötvényeinek kereskedését. A moratórium a jegybank által előírt rendkívüli tájékoztatás ENEFI általi közzétételéig marad érvényben – közölte az MNB.

Elmaradt a tájékoztatás

A Magyar Nemzeti Bank folyamatos piacmonitoring tevékenysége keretében észlelte, hogy az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. január 8. napján megismételt közgyűlést tartott, amit rendkívüli tájékoztatás keretében haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül közzé kellett volna tennie.

24 órája lett volna az ENEFI-nek a közgyűlés után a rendkívüli tájékoztatásraForrás: AFP/Johannes Eisele

Tekintettel arra, hogy a kibocsátó tájékoztatási kötelezettségének ez idáig nem tett eleget, az MNB ma publikált határozatában figyelmeztette az ENEFI-t, hogy a jövőben haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztassa a nyilvánosságot minden, a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírjai értékét vagy hozamát, illetve a társaság megítélését közvetlenül vagy közvetve érintő információról, és ezen információkról a közzététellel egyidejűleg tájékoztassa az MNB-t is.

A jogsértő állapot megszüntetéséig a jegybank felfüggesztette az ENEFI részvények, az azokra vonatkozó határidős kontraktusok, illetve az E-STAR 2016/C kötvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.