Haladékot kapott a Duna House

Duna House ingatlan
Vágólapra másolva!
Tekintettel a különös méltánylást érdemlő körülményekre a Duna House Holding Nyrt. tőzsédre lépésének határidejét meghosszabbították június 30-ig. Az első kereskedelmi napot még nem határozták meg.
Vágólapra másolva!

A Duna House törzsrészvényeit 2015. október 28-ával vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. Az ingatlanközvetítő társaság részvényeinek nyilvános értékesítése november elején kezdődött, és a sikeres értékesítést követően indulhatott volna a részvényeinek tőzsdei kereskedése.

A részvényértékesítés időszaka alatt azonban olyan törvényjavaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek, amely a kibocsátó egyik üzleti szegmensének - a hitelközvetítésnek - a teljesítményét befolyásolhatja, ezért maga a Duna House kérte az értékesítés felfüggesztését.

A Duna House Holding 4250 forintos maximum áron kívánt nyilvános értékesítés keretében felajánlani a részvényeiből tavaly november első felében. A nyilvános részvényjegyzéssel párhuzamosan zártkörű értékesítés is zajlott volna intézményi befektetők részére. Összesen 3 millió 60 ezer részvényéből legfeljebb 1 millió darabot terveztek értékesíteni, amit további 100 ezer darabbal lehetett volna növelni. Az értékesítésből minimum 765 millió illetve 4,675 milliárd forint közötti bevételre számítottak (a kialakuló ár és az eladott mennyiségtől függően). A befolyó összeg egy részét tőkeemelésre fordította volna a társaság, ami mellett a regionális terjeszkedést, akvizíciókat finanszíroztak volna abból.