Bedőlt a nagy múltú bútorgyár

High-end furniture manufactured at MAKSIK plant in Kaliningrad furniture work frame landscape hand made premium SQUARE FORMAT
2741207 11/19/2015 A worker of the MAKSIK furniture factory in the Kaliningrad Region. Igor Zarembo/Sputnik
Vágólapra másolva!
Befejezte a termlést a 60 éves Cassandra Békéscsaba Bútoripari Szövetkezet. A vezetés elmondta, azért szűnnek meg, mert nincs kinek dolgozni, a megrendelő visszamondta az igényléseket.
Vágólapra másolva!

A dolgozókat hónapok óta nem fizették ki – tette szóvá a Cassandra Békéscsaba Bútoripari Szövetkezet több munkatársa a Beol.hu-nak. A szövetkezet ügyvezetője szerint hamarosan elindul a felszámolási eljárás. Szabó Alfréd elmondta, hogy már nincs termelés az üzemben, mert a partner szinte közvetlenül karácsony előtt, tavaly december 21-én visszamondta az összes megrendelést, tehát gyakorlatilag nincs kinek dolgozni.

Kézműves bútorgyár szűnik meg. A kép csak illusztráció Forrás: RIA Novosti/Igor Zarembo

Csúsznak a fizetések

Az ügyvezető elismerte, hogy valóban csúszások vannak a járandóságok kifizetésében, a dolgozók decemberben kapták meg az októberi fizetést. A novemberi és decemberi bérrel még tartoznak, az így fennmaradó összeget a bérgarancia-alapból egyenlítenék ki, ugyanis ha nincs termelés, nincs bevétel sem.

Az utolsók egyike

A Cassandra Békéscsaba Bútoripari Szövetkezet nagy múltra tekint vissza, 1948 óta működött. A cég hivatalos oldalán található leírás szerint a társaság az elsők között alakult és az utolsók között maradt, az asztalos szakemberek több évtizedes tapasztalatával készülnek a bútorok, melyek nem futószalagon gyártott tömegcikkek, hanem kézműves termékek - írja a Beol.