Megint eladták a Praktikert

minimális esélye van már csak annak, hogy a Praktiker lánc életben maradjon
Praktiker áruház a vecsési Market Central Ferihegy bevásárlóparkban
Vágólapra másolva!
A Wallis-csoport és a magyar Praktiker-cég ügyvezetője vették meg a magyar Praktiker-barkácsláncot. A nevet megtartják és a beszállítókat sem tervezik lecserélni. A magyar Praktiker legutóbb 2015 elején cserélt gazdát.
Vágólapra másolva!

Új tulajdonoshoz került a magyarországi Praktiker áruházlánc: a társaság tulajdonában álló ingatlanokat a Wallis csoport vette meg, az operatív cég pedig a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. jelenlegi ügyvezetője, Karl-Heinz Keth tulajdonába került - közölte a barkácsáruház-lánc.

A versenyhivatal engedélye még kell

A Wallis csoport és Karl-Heinz Keth abban állapodtak meg, hogy az áruházakat üzemeltető operatív céget, valamint az ingatlanokat a jövőben együtt kívánják működtetni egy, a Wallis csoport többségi tulajdonában álló közös cég keretében.

A közlemény szerint a felek

azt remélik, hogy a Gazdasági Versenyhivatal az ehhez szükséges engedélyt még 2016 első negyedévében megadja.

Egy éven belül másodszor

A hazai Praktiker német anyavállalata még 2013-ban kezdeményezte a németországi működés felszámolását. Ez azonban nem volt kihatással a hazai Praktiker-láncra.

A magyar leányvállalat legutóbb 2015 elején cserélt gazdát, Christopher Seagon, a Praktiker Holding csődgondnoka akkor értékesítette az utolsó megmaradt külföldi leányvállalatot, a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Kft.-t. A vevő a scájci Papag AG volt.

Újra új gazdája van a Praktikernek Forrás: MTI/Földi Imre

A nevet megtartják

A befektetők a magyarországi üzletmenetet továbbra is Praktiker márkanév alatt folytatják, és a beszállítói körben sem várható változás. A Praktiker 1100 embernek biztosít munkát országszerte. A társaságnak jelenleg 19 áruháza van Magyarországon.