Újabb világcsúcsra érhet az egyik magyar büszkeség

2016.01.21. 13:40

Szinte már biztos, hogy az IBM felvásárolja a San Franciscóban megalapított magyar céget, az online közvetítésben annak idején forradalmi szerepet játszó Ustreamet..

A Fortune becslése szerint a cég körülbelül 130 millió dollárért kel majd el. A számítástechnikai gigamárka és a hihetetlenül sikeres videószolgáltatás már 2014 áprilisában kapcsolatba kerültek, amikor a Ustream egyedüli szereplőként beszállt az IBM felhőszolgáltatásába. A két vállalat az év végén jelentette be, hogy szintén kizárólag a Ustream technológiáját használják fel a Bluemixen, az IBM applikációfejlesztő platformján.

A videózás jövőjeként is emlegetett Ustream idáig összesen 50-60 millió dollár tőkét vont be a Szilícium-Völgyben olyan alapoktól, mint a Labrador Ventures, a Recruit Strategic Partners vagy a Wasabi Ventures. Igaz, 2011 óta nem láttak invesztíciót.

Sem az IBM, sem a Ustream nem kommentálta a hírt a Fortune-nak, a magyar startup blogján sincs bejegyzés a tervekről.

A Ustream kezdetben a lakossági felhasználókra fókuszált, ma azonban jobbára nagyvállalatok az ügyfelei, ezek között olyan neveket találunk, mint a Sony, a Facebook vagy a LinkedIn.

KAPCSOLÓDÓ CIKK