Felavatták a 400 millióból épült hűtőházat

Finta Sándor Budapest főépítésze Kertész Monika a Kortárs Építészeti Központ kurátora és a Közösségi kert programvezetője Rab Istvánné Jutka néni a Homoktövis Általános Iskola pedagógusa közösségi kert gondozó Szomolányi Katalin a Magyar Telekom fenntarth
Budapest legnagyobb közösségi kertjét adta át a Magyar Telekom és a Kortárs Építészeti Központ. 2600 négyzetméteren, 100 parcellával Budapest legnagyobb közösségi kertje jött létre a Magyar Telekom jóvoltából a Soroksári úton. A Kerthatár Közösségi Kertben a fővárosiak saját zöldséget és gyümölcsöt, gyógy- és fűszernövényeket termeszthetnek.
Vágólapra másolva!
Több mint 400 millió forintos beruházással megépült új hűtőházzal bővítette nagyrédei logisztikai központját a gyorsfagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket értékesítő Jász-Tész Kft.
Vágólapra másolva!

A 400,6 millió forintos fejlesztést a Nemzetgazdasági Minisztérium 160 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette, a 80,5 millió forint önerő mellé pedig 160 millió forintnyi hitelt is kapott a társaság.

Jász-Tész Kft.

A Jász-Tész Kft. stabil beszállítója a Sparnak, a Coopnak, a Tesco-nak, a Realnak és CBA-nak, a nemzetközi piacon pedig a Nestlének és az IKEA-nak is.

A beruházással a tárolókapacitás 2400 tonnával 7400 tonnára nőtt, így már nincs szükség külső, bérelt hűtőházakra, amelyek tavaly már 50 millió forintos többletköltséget jelentettek a társaságnak.
A Jász-Tész Kft.-nek 140 termelő-beszállító résztulajdonosától, illetve további 70 szerződött partnerétől vásárolja fel a termékeket, 128 alkalmazottja van, és ez a létszám időszakosan további 50 emberrel bővül.

A cég az elmúlt évben mintegy 11 ezer tonna gyorsfagyasztott árut értékesített, az árbevétel 2,5 milliárd forint volt, és mintegy 110 millió forintos eredményre számítanak.