A cégbíróság visszautasította Simicskáékat

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető
Vágólapra másolva!
A bíróság elutasította a Megapolis Media Zrt. kérelmét, így a TV2 Media Group Holdings Kft. továbbra is Yvonne Dederick és Simon Zsolt tulajdona. Simicska Lajosék szerint Dederick és Simon már háromszor is túladott a tévén.
Vágólapra másolva!

A TV2 Media Group Holdings Kft. közleménye szerint a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága első fokon elutasította a Megapolis Media Zrt. változásbejegyzési kérelmét. Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak a cége azt próbálta elérni, hogy jegyezzék be a Megapolist a TV2 Media Group Holdings Kft. tulajdonosaként, míg a korábbi ügyvezetőket töröljék.

Mint írják, a cégbíróság döntése ezzel megerősíti, hogy a TV2 Media Group Holdings Kft. tulajdonosai Yvonne Dederick és Simon Zsolt, akik egyúttal a társaság ügyvezetői is.

Simicska Lajos lemaradt a TV2-ről Fotó: Bielik István - Origo

A két tulajdonos kijelenti, hogy a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel jogszerűen megkötött tranzakció lezárult, és

a TV2 Média Csoport Kft. televízióadó új tulajdonosa a Magyar Broadcasting Co. Kft.

Vajnáé lett a TV2

Az alábbi videó segítségével egy perc alatt megértheti, hogy mi történt a TV2-vel:

Andy Vajnáék január 3-án jelentették be, hogy lezárult a TV2 megvásárlása, a csatorna élére pedig kinevezték Dirk Gerkenst. A Magyar Broadcasting Co. Kft. beadta a bejegyzési kérelmét, néhány nappal később pedig már ő lett a TV2 Média Csoport Kft. új tulajdonosa a cégbíróság döntése nyomán.

Simicskáék szerint már háromszor eladták a TV2-t

„Yvonne Dederick és Simon Zsolt

– írja az Origóhoz eljuttatott közleményében Óvári Győző, a Megapolis jogi képviselője. Az ügyvéd szerint először

  • 2013. december 23-án a Megapolis Media Zrt-nek, aztán
  • 2014. október 20-án saját maguknak, végül
  • 2015. október 15-én a Magyar Broadcasting Co. Kft-nek

adták el a tévét.

Összesen 500 ezer forint

A TV2 feléért saját maguknak 250-250 ezer forintot fizettek, azaz összesen félmillió forintot. Óvári Győző szerint ennél a Megapolis biztosan, míg a Magyar Broadcasting Co. Kft pedig valószínűleg többet fizetett. A Megapolis szerint

ezért a Megapolis keresettel támadta meg a szerződéseket a Fővárosi Törvényszéken. Óvári Győző közölte azt is, hogy a Megapolis a cégbíróság mai végzése ellen fellebbezéssel fog élni.

Állami pénzből kereskedelmi tévét

Vajna az Eximbanktól 6,7 milliárd forintos hitel mellé az MKB Banktól és egy nem állami hazai hitelintézettől is hitelt vesz fel a TV2 megvételéhez.

Az exportbank vezérigazgatója szerint mindez teljesen törvényes: a pénzeket hitelként adták, hogy magyar vállalkozók vásárolhassanak külföldi befektetőktől. Urbán Zoltán szerint a konstrukció nem tartalmaz támogatást, szigorú kondíciókkal nyújtották a hitelt.