A versenyhivatal engedélyezte, hogy az állami Antenna Hungária megvásárolja a Liga Tv mobil közvetítési üzletágát, ami sport- és kulturális eseményeket közvetít mobil eszközökkel. 

Sportesemények mobilon

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Liga Tv Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. mobil közvetítési szolgáltatási üzletága az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. (AH) részévé váljon, írja közleményében a GVH.

Az üzletág elsősorban mobil eszközökkel történő sport és kulturális eseményközvetítést végez magyarországi és külföldi televíziós társaságoknak, és bérbe is adja közvetítő eszközeit. 

Az AH kizárólagos tulajdonosa a magyar állam, a tulajdonosi jogokat közvetetten a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM) irányító miniszter gyakorolja.

Nincs káros portfolióhatás 

A versenyhivatal megállapította, hogy az adásvétel után elvileg van rá lehetőség, hogy az Antenna Hungária a megvásárolt közvetítési tevékenységet a digitális földfelszíni műsorszóráshoz kapcsolt áruként próbálja eladni.

De a GVH szerint "az Antenna Hungária egyedüli szolgáltatója az ingyenes digitális földfelszíni televíziós műsorszórásnak, amelyet hosszú távra kötött szerződések alapján hatóságilag szabályozott díjakkal nyújt, így nincs gyakorlati lehetősége e tevékenység kapcsoló áruként történő felhasználására. Előbbiekre tekintettel káros portfolióhatással sem kell számolni".