Magyar név is van a világ leggazdagabb embereinek listáján

bill gates microsoft windows 10
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 24: Bill Gates, chairman and founder of Microsoft Corp., speaks during the Clinton Global Initiative (CGI) meeting on September 24, 2013 in New York City. Timed to coincide with the United Nations General Assembly, CGI brings together heads of state, CEOs, philanthropists and others to help find solutions to the world's major problems. Ramin Talaie/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A világ 50 leggazdagabb emberét rangsoroló lista élén Bill Gates végzett, 25 228 milliárd forintnyi vagyonával. Ráadásul a közelébe sem került senki. A listán magyar név is szerepel, Soros György a világ 32. leggazdagabb embere, bár vagyona a negyede sincs Gatesének. Egy másik felmérés szerint a világ 62 leggazdagabb emberének annyi pénze van, mint a legszegényebb 3,6 milliárdnak.
Vágólapra másolva!

Bill Gates, a Microsoft alapítója a világ leggazdagabb embere a Business Insider 50-es listáján, amit a WealthX adatai alapján állítottak össze. Gates vagyona 87,4 milliárd dollár, vagyis 25 228 milliárd forint. A második helyezettet 20 milliárd dollárral utasította maga mögé. A listán magyar név is szerepel:

Soros György a 32. helyen végzett 21,7 milliárd dolláros (6 263 milliárd forintos) vagyonával.

Bill Gates mindenkit kenterbe ver

Az első tíz helyezett és vagyonuk:

  1. Bill Gates: 87,4 milliárd dollár,
  2. Amancio Ortega: 66,8 milliárd dollár,
  3. Warren Buffett: 60,7 milliárd dollár,
  4. Jeff Bezos: 56,6 milliárd dollár,
  5. David Koch: 47,4 milliárd dollár,
  6. Charles Koch: 46,8 milliárd dollár,
  7. Larry Ellison: 45,3 milliárd dollár,
  8. Mark Zuckerberg: 42,8 milliárd dollár,
  9. Michael Bloomberg: 42,1 milliárd dollár,
  10. Ingvar Kamprad: 39,3 milliárd dollár.
Bill Gates vagyonának a közelébe sem ér senkié Forrás: AFP/Ramin Talaie

Steve Jobs özvegye is felfért a listára

A Mars testvérek (Forrest, Jacqueline és John) a lista 19., 20., és 21. helyét foglalták be, fejenként 29 milliárd dolláros vagyonnal. A Mars céget apjuktól örökölték, az gyártja többek közt a Milky Wayt és az M&M’st.

Jack Ma, az Alibaba alapítója nem sokkal mögöttük, a 23. helyen végzett 27 milliárd dollárral.

Steve Ballmer, aki a kezdetektől részt vett a Microsoft vezetésében, és részesedése is van a cégben, 24. lett, 26 milliárd dollárral.

A listára még éppen felfért 14,3 milliárd dolláros vagyonával Laurene Powell Jobs,

Steve Jobs Apple-alapító özvegye.

Soros György vagyona a tizede sincs Bill Gatesének, de így is előkelő helyet foglal el a világ leggazdagabbjai közt Forrás: Business Insider

Mint a világ szegényebbik felének összesen

Az Oxfam egyébként a davosi Világgazdasági Fórum elé időzítve hozta nyilvánosságra a világban tapasztalható pénzügyi egyenlőtlenségről szóló jelentését. A szervezet számításai szerint a leggazdagabb 62 magánszemélynek együtt annyi vagyona van, mint a világ szegényebb felét kitevő több mint 3,6 milliárd embernek.