Bankkártya nélkül is adnak pénzt a Chase bankautomatái

2016.01.27. 10:51

A telefonjukra megküldött egyszer használatos PIN-kóddal, vagy az NFC-képes okostelefonjuk ATM-hez érintésével bankkártya nélkül is tudnak majd pénzt kivenni az automatákból az amerikai JPMorgan Chase bank ügyfelei.

Jelentős fejlesztéseket vezet be bankautomatáin 2016 során a JPMorgan Chase amerikai bank. Ezek közül a legfontosabb, hogy az ügyfelek bankkártya nélkül is tudnak majd pénzt kivenni az ATM-ekből, írja a USA Today.

Egyszer használatos PIN-kóddal

Első körben a bankkártya nélküli pénzkivétel úgy fog működni, hogy az ügyfél egy egyszer használatos PIN-kódot kap SMS-ben a telefonjára, amit ha beüt az ATM-be, bankkártya nélkül is megkapja a kért összeget, mondta el Michael Fusco, a Chase szóvivője.

Érintéssel

Második körben az ügyfeleknek elég lesz az automatához érinteni az okostelefonjukat, ahogy az Apple Pay és az Android Pay szolgáltatásoknál. Vagyis az ATM-ek is tudják majd használni az újabb telefonokban már meglévő NFC-funkciót (near field communication, rövid hatótávú kommunikáció) a készülék - és így a tulajdonosa azonosítására.

A bankkártyák mellett

„Az új lehetőségek nem a bankkártyák kiváltására szolgálnak, csak kényelmes opciót jelentenek azokra az esetekre, amikor valakinél nincs ott a kártyája” – tájékoztatott Michael Fusco.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK