Ötödik sebességbe kapcsolhatnak a pályázó cégek

2016.01.27. 10:29

A napokban fogadta el a kormány a módosított pályázati menetrendet a 2016-os évre. Még csak január van, de tisztán látszik, idén tömérdek lehetőség és feladat várja a forráséhes vállalkozókat.

Felújítás, logisztika, képzés és más

A már meghirdetett prototípusfejlesztési pályázat mellett a kkv-k ismét találnak forrást a kapacitásbővítésre. Új lehetőségek nyílnak épületenergetikai korszerűsítésre, logisztikai szolgáltatások, ipari parkok fejlesztésére, vállalati képzésekre, valamint infokommunikációra és számos egyéb célra. A gazdasági társaságok számára legfontosabb GINOP pályázatok menetrendjét  itt  találja.

Bővítsenek az agrárcégek

Elkészült a menetrend a tavaly augusztusban elfogadott Vidékfejlesztési Programhoz is. Idén közel 1200 milliárd forint értékű pályázatot fognak meghirdetni. Ennek részeként hamarosan benyújthatóak a konkrét élelmiszeripari projektek a tavaly december végén meghirdetett felhívásra. Emellett kertészeti és állattenyésztési fejlesztésekhez, terménytárolók és szárítók kialakításához lehet támogatást igényelni. Erről itt találja a pontos listát.