Hasított tavaly a Ford

2016.01.28. 17:00

Jelentősen emelkedett a Ford Motor tavalyi utolsó negyedévi és egész évi profitja, a világpiac öt térségéből háromban tudták növelni az eladásaikat.

A cég csütörtökön azt közölte, hogy a tavalyi utolsó három hónapban az adózott eredménye 1,9 milliárd dollár, részvényenként 47 cent lett az egy évvel korábbi veszteség után. Az eredményjavuláshoz egyebek között az járult hozzá, hogy ismét nyereséges lett az európai működése és növelte értékesítését az észak-amerikai piacon.

A negyedéves bevétel 12 százalékkal 40,3 milliárd dollárra emelkedett. A cég az öt globális térségből háromban növelni tudta  eladásait. A negyedéves működési eredmény megduplázódott, 1,3 milliárd dollárról 2,6 milliárd dollárra emelkedett.

A Ford Motor tavalyi adózott eredménye 7,4 milliárd dollár, részvényenként 1,84 dollár lett, ami meghaladta a szakértők által becsült 1,73 dolláros részvényarányos eredményt. A Ford tavalyi bevétele 4 százalékkal emelkedett, egy évtizede legmagasabb szintre, 149,6 milliárd dollárra nőtt.