Ötmilliót nyerhetnek a forradalmat ünneplő romkocsmák

romkocsma, budapest, Ellátó kert, bölcsészek
Vágólapra másolva!
Pályázatokat hirdetett az 1956-os Emlékbizottság a forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékévében. Romkocsmák is jelentkezhetnek, ehhez nem kell mást tenniük, mint virítani a forradalmat idéző dekorációt és rendezvényeket.
Vágólapra másolva!

A Romkocsma pályázat egy jubileumi sorozat darabja. A Mansfeld Péter pályázaton tudományos kötetek, ismeretterjesztő kiadványok, irodalmi alkotások létrehozatalára lehet pályázni. A Büszkeségpont pályázatra a forradalom eseményeinek, hőseinek és áldozatainak közterületi emlékműveket, emlékhelyeket állítani kívánók jelentkezését várják. A Zsigmond Vilmos pályázat a 60 évvel ezelőtti történelmi események filmes feldolgozására jelentkezőknek szól. A Sinkovits Imre pályázatra kulturális és tudományos programokat, eseményeket megvalósítani kívánók nyújthatják be pályaműveiket.

1956 Forrás: Origo

A Romkocsma pályázatra pedig a romkocsmákat 56-ra emlékeztető dekorációval, rendezvényekkel, arculattal ellátni szándékozó üzemeltetők jelentkezhetnek. Az emlékbizottság különös figyelmet fordít arra, hogy országos vagy országhatáron átnyúló jelentőségű, kiemelt programok is megvalósuljanak.

A pályázatokon akár 5 millió forintos támogatást is lehet kapni, a pályaműveket szakmai bizottság bírálja el. A pályaművek beadása és elbírálása folyamatos. A részletes pályázati kiírást itt tekintheti meg.

Ha korabeli dekorációt kap vagy rendezvényt szervez, pályázhat Forrás: MTI/Magócsi Márton

A pályaművek célja lehet minden olyan tevékenység, amelynek keretében a pályázó romkocsma az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezik:

  • dekorációval,
  • grafikai és más innovatív elemekkel az üzemeltetési területén,
  • hagyományos és elektronikus hirdetési és reklámfelületein,
  • a kiszolgáló személyzet ruházatának, az étlap és/vagy a napi menüképzésének a korszakra emlékeztető kialakításával, megjelenésével,
  • koncerttevékenységgel, színházi produkcióval, felolvasóesttel.

A pályázatok megvalósítási időszaka: 2016. március 1. – 2017. április 30.

A pályázaton elnyerhető legfeljebb 5 millió forint vissza nem térítendő, előfinanszírozott támogatás.