Könnygázt is bevetettek a rendőrök Athénban

Athén, 2016. február 4. Rohamrendőrök közvetlen közelében robbanó Molotov-koktél a kommunista Összgörög Szakszervezetek Frontjának (PAME) a görög kormány megszorító intézkedései elleni tüntetésen Athénban 2016. február 4-én, a legnagyobb görög szakszervezeti szövetség, a GSEE és a görög közalkalmazottakat tömörítő szakszervezeti szövetség, az Adedy felhívására kezdődött 24 órás általános sztrájk idején. (MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)
Vágólapra másolva!
Könnygázt is bevetettek a rendőrökre támadó görög tüntetőkkel szemben Athénban. Csütörtökön mintegy 50 ezer embert vonult az utcára, hogy a görög kormány nyugdíjreformja ellen tiltakozzon.
Vágólapra másolva!

Az 50 ezres tüntető tömegről egy kisebb csoport vált le, és kövekkel, Molotov-koktéllal dobálta meg a rendőröket. Ezután a rendőrök könnygázt és sokkoló gránátokat vetettek be – jelentette a Reuters egy szemtanúra hivatkozva.

Az erről készített videó:

A tüntetők a görög miniszterelnökre, Aléxisz Cípraszra szeretnének nyomást gyakorolni, akinek most a legfőbb feladata, hogy átnyomja a parlamenten az ország hitelezői által elvárt reformokat.

- mondta a Reutersnek egy tüntető.

Rohamrendőrök közvetlen közelében robbanó Molotov-koktél a kommunista Összgörög Szakszervezetek Frontjának (PAME) a görög kormány megszorító intézkedései elleni tüntetésen Forrás: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Már a második nagyobb tüntetés január óta

A mai tüntetést több nagy munkás érdekképviselet szervezte. Az egész napos demonstráció miatt több helyi repülőgépjárat nem közlekedik, több komp a kikötőben maradt, míg a városi tömegközlekedés nagy része megbénult. Ez már a második országos tüntetés Cíprasz januári, újbóli megválasztása óta.