Egyedülálló partner lehet a magyar vállalkozás

euró, pénz, befektetés, bank, tőke
Vágólapra másolva!
Az európai gyógyszerforgalmazó cégeknek a gyógyszerek mellékhatásainak kutatása mellett orvosi irodalomfigyelést is végezniük kell az európai szabályok szerint. Ezért vált elkerülhetetlen szolgáltatássá a gyógyszercégek számára a farmakovigilanciai irodalomfigyelés. A magyar ComFit Europe Kft. ezen a területen készül európai szinten egyedülálló szolgáltatást nyújtani a piacon, amelyhez a Széchenyi Tőkealaptól összesen 85 millió forint értékű kockázati tőkét vont be.
Vágólapra másolva!

A Comfit Kft. több mint tíz éves farmakovigilanciai irodalomfigyelési és hálózatkutatási múlttal rendelkezik a hazai piacon. A folyamatosan növekedő igény kielégítése érdekében nemzetközi bővülés mellett döntött,

a hatékony üzemeltetés érdekében pedig kiszervezte az üzletágat egy induló vállalkozásba.

Ezáltal az első olyan szolgáltató lesz, aki multinacionális vállalatok részére egyszerre több országban is professzionális farmakovigilanciai irodalomfigyelési szolgáltatást tud nyújtani - olvasható a Széchenyi Tőkealap blogján.

A farmakovigilanciai irodalomfigyelés

A WHO és EMA (EuropexanMedicinesAgency, Európai Gyógyszerügynökség) definíciója szerint a farmakovigilancia: „a gyógyszerek nem kívánt hatásaival vagy egyéb problémáinak észlelésével, értékelésével, megértésével és megelőzésével foglalkozó tudomány, illetve tevékenység". Köznyelvre lefordítva a szerek mellékhatásainak keresését és értékelését jelenti azért, hogy megelőző akciókkal csökkenthessék a szerek mellékhatásai miatt fellépő egészségügyi kockázatokat és károkat.

Mik a ComFit tervei?

A cég valamennyi magyar orvosi folyóiratot (összesen 98-at) figyeli, a cég egyedülálló adatbázisában pedig közel 60.000 cikk adatai szerepelnek, és ezekben több mint 10.000 hatóanyagról írnak.

Minőségi és specifikált, saját szoftver alapú szolgáltatásával a magyar piac több mint harmadát lefedi.

A magyar nyelvű farmakovigilanciai program tervezett továbbfejlesztésének célja egy új, komplex, több országban egyszerre használható rendszer létrehozása, amely többek között lehetővé teszi a nemzetközi ügyfelek számára történő központosított adatszolgáltatást is.

Első körben négy újabb ország piacán (Horvátországban, Bulgáriában, Lengyelországban és Romániában) jelennek meg, a középtávú tervek között pedig 9 újabb ország is szerepel, többek között dél- és nyugat-európai EU-tagállamok is.

A vállalat két éven belül több mint 50 személynek kíván munkalehetőséget biztosítani.

A nemzetközi bővítésnek köszönhetően a vállalat európai szinten egyedülálló adatbázist építhet ki és bővítheti multinacionális ügyfélkörét.