A világsztár, ha vállalkozik

Adele is looking glamorous in all black greeting her adoring fans in New York PAPARAZZI
Néhány nappal a 25 megjelenése előtt New Yorkban
Vágólapra másolva!
Bár novemberben adta ki 25 című lemezét Adele, most már hivatalos, hogy az év legjövedelmezőbb albuma. Ez az album 2015 legnyereségesebb vállalkozása a zeneiparban világszerte.
Vágólapra másolva!

Adele lemeze úgy lett a tavalyi év pénzügyi csúcsteljesítménye, hogy alig pár héttel szilveszter előtt, november 20-án dobták piacra, írja a Guardian a nemzetközi lemezkiadó szövetség, az IFPA adatai alapján. Ráadásul mindezt a 21. századi technológia segítsége nélkül:

semmilyen straemfelületnek nem adott engedélyt,

ami elég meglepő lépés a letöltések és online megosztó platformok korában.

Néhány nappal a 25 megjelenése előtt New Yorkban Forrás: NORTHFOTO/Ginsburg/Spaly Inc./N/A

A három év szünet után megjelent album

már az első héten rekordot döntött

az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Ikonikus vezetődala, a Hello káprázatos számokat hozott: az első olyan sláger, amelyet egyetlen hét alatt több mint egymillióan töltöttek le az Egyesült Államokban. A YouTube-on a hivatalos videó

egymilliárd százharmincnégymillió kattintás

felett jár.

Frances Moore, az IFPI vezérigazgatója szerint a 27 éves énekesnő teljesítménye „egyszerűen fenomenális”. 2001, a YouTube rakétakilövése óta ez mindössze

a hatodik olyan album, amelyet Amerikában több mint nyolcmillió példányban

el lehetett adni.

Adele-nek eddig minden lemezcíme egy pozitív egész szám: 19, 21, 25. Tavaly egyébként Taylor Swift lett a listavezető 2014-ben kiadott 1989 című albumával. Akkor abszolút popkirálynőnek kiáltották ki, 2015-ben a harmadik helyen végzett.

(Via)