Drónt vett az adóhatóság

2016.02.08. 10:01

Immár drónnal is keresi a cigarettacsempészeket az adóhivatal. Uniós pénzből, húszmillió forintért vásárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pilóta nélküli repülő berendezést, amit a cigarettacsempészek ellen állított rendszerbe a szervezet.

Sárközi Alexandra alezredes, a NAV bűnügyi szóvivője a Magyar Időknek azt mondta, a drón segítségével a bűnözői körök a tudomásuk nélkül megfigyelhetők. A magasból nyomon követhető a tettesek útja, az illegálisan behozott cigaretta tárolási helye és a szállító járművek közlekedése is.

Az adóhivatal az utóbbi években folyamatosan vásárolt technikai eszközöket a csempészet visszaszorítására. Egyebek mellett éjjellátó készülékeket, hőkamerát, ruhára helyezhető és járművekbe szerelhető kamerákat, a vízi utak ellenőrzésére pedig légpárnás hajót szerzett be a hatóság.

Tavaly Vecsésen számolt fel a NAV egy illegális cigarettagyáratForrás: MTI/Nav

 

Sárközi Alexandra arról számolt be, hogy a hatósági fellépés eredményeként tavaly mintegy 1,7 milliárd forint értékben, több mint 43 millió szál illegális cigarettát találtak a NAV pénzügyőrei és pénzügyi nyomozói. Emellett nagyjából 70 tonna fogyasztási dohányt vontak ki a feketepiacról.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK