Szerencse, mert kéményseprőkre költ a kormány

kéményseprő, kéményseprők
Budapest, 2009. október 13. Sugár Gábor kéményseprő, a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. kerületi kirendeltségének vezető-helyettese áll egy tisztítókefével kezében egy lakóház tetején a főváros VII. kerületében, a Kertész utcában. A fővárosban mintegy 70-80 ezer kémény van felújításra szoruló, kritikus állapotban. MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Vágólapra másolva!
A kéményseprőipari ellátás folyamatos biztosítására csoportosít át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.
Vágólapra másolva!

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint 2,3 milliárd forint egyszeri, valamint 3 milliárd forint tartós átcsoportosításáról döntöttek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság javára.

A fővárosban mintegy 70-80 ezer kémény vár felújításra Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

Az átcsoportosításért a nemzetgazdasági miniszter felel, és azt azonnal végre kell hajtani. A belügyminiszternek ugyanakkor el kell számolnia a forrásokkal, a fel nem használt részt pedig vissza kell térítenie.

A határozat egyben visszavonja azt a tavaly márciusi rendelkezést, amelyben egyszeri tételként 2,3 milliárd forintot, tartósan pedig 762 millió forintot kapott az OKF.