Rászállnak az árubemutatókat szervező cégekre

2016.02.11. 13:34

Sem hitelnyújtásra, sem árengedmények és ajándéksorsolások reklámjára nincs már lehetősége az árubemutatót szervező cégeknek egy tavaly decemberi törvénymódosításnak köszönhetően. Három hatóság összefogott, hogy a törvényeket betartassák.

A korábban jellemzően ajándékígéretekkel és hitelfelvétel ösztönzésével manipuláló vállalkozások sok idős fogyasztót vertek át, és bírtak rá túlárazott termékek megvételére. A területet ellenőrző hatóságok – a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) – együttműködnek a jogsértő vállalkozások kiszűrésére, szükség esetén pedig szigorúan fellépnek a vállalkozásokkal szemben.

Sokszor teljesen felesleges termékekért fizetnekForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A szigorítások kapcsán a három hatóság szerint fontos, hogy a fogyasztók, és az árubemutatókat szervezők is körültekintően járjanak el. Azt javasolják, hogy a fogyasztók fontolják meg, ténylegesen szükségük van-e az adott termékre, tájékozódjanak arról, az máshol mennyibe kerül, és ha ajándéksorsolás reklámját látják, hitelt kínálnak számukra, jelezzék azt a hatóságok felé.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK