Elárasztották a magyar turisták Horvátországot

Adria
Tipikus abráziós, karsztos partvidék az Adriai-tenger horvát partszakaszán. A víz alatti sziklákat helyenként tömegesen lepik el a tengeri sünök
Vágólapra másolva!
Csaknem 465 ezer magyar turista majdnem 2,5 millió vendégéjszakát töltött tavaly Horvátországban a végleges adatok szerint. A Horvát Idegenforgalmi Közösség közlése szerint a horvát állam 20 éves története során soha ennyi magyar nem járt még az adriai országban.
Vágólapra másolva!

Marin Skenderovic, a horvát állami szervezet budapesti képviseletének vezetője elmondta, hogy az idegenforgalmi adó alapján számított adatok szerint

közel 465 ezer magyar vendég járt a múlt évben Horvátországban,

16,8 százalékkal több, mint 2014-ben. A magyarok 2,493 millió vendégéjszakát töltöttek el a tengerparti államban, ez a szám 15,5 százalékkal haladja meg a 2014-ben mért adatot.

Tipikus abráziós, karsztos partvidék az Adriai-tenger horvát partszakaszán Forrás: Origo

Magyarország a legfontosabb küldő államok között vendégszámban a 9., a vendégéjszakákat illetően pedig a 10. helyen áll. Az első 10 ország összehasonlításában a két magyar adat nőtt a legnagyobb arányban, a teljes horvát idegenforgalom növekedését is két-háromszorosan meghaladva, közölte a horvát turisztikai szakember.