A Klik időt kért a számlák fizetésére

szénszünet, KLIK, iskola, fűtés, közüzemi díj
Inke, 2012. december 13. „Hamarosan megfagyunk” felirat olvasható a táblán a Somogy megyei Inke általános iskolájának üres tantermében 2012. december 13-án. Nincs pénz fűtésre, ezért az iskolában határozatlan időre rendkívüli szünetet rendeltek el. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
A Klik azt kérte a gáz- és áramszolgáltatóktól, hogy 2015 októbere és 2016 áprilisa közt akkor se kapcsolják le a szolgáltatást az iskolákban, ha csúszna a számlák befizetésével. A moratóriumkérést hét szolgáltató biztosan elfogadta, erről a Klik novemberben értesítette a tankerületi igazgatókat.
Vágólapra másolva!

A Klik nyolc gáz- és hat áramszolgáltatót kért meg rá, hogy 2015. október 15. és 2016. április 15. között késedelmes fizetés esetén se szüneteltessék a szolgáltatást az iskolákban, írja az atv.hu egy birtokába jutott dokumentumra hivatkozva.

Hét szolgáltató elfogadta

A dokumentumban szerepel az is, hogy a moratórium kérését elfogadta a Tigáz, a Nordest Energy, a Hungaro Energy Földgáz, a GDF Suez és a Fővárosi Gázművek, valamint az EDF Démász és az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt.

Levélben tájékoztattak

Minderről a Klik levélben tájékoztatta a megyeközponti és fővárosi tankerületi igazgatókat még 2015 novemberében.