Az MKB és a Gránit jelzálogbankot alapítanak

MKB bank, reklám, mkb, bank, nyugati tér
Budapest, 2012. június 26. Az MKB Bank nagyméretű reklámja a Nyugati téren, a Szent István körút és a Váci út találkozásánál álló lakóépület tetején. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Az MKB Bank benyújtotta a jelzálogbank-alapításra vonatkozó kérelmet az MNB-nek. Az új jelzálogbank kisebbségi tulajdonosa a Gránit Bank lesz.
Vágólapra másolva!

Jelzálogbank alapítására vonatkozó kérelmet nyújtott be a hazai pénzügyi szféra felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Banknak az MKB Bank. A hitelintézet – a jogszabályi megfelelésen túlmenően – hosszú távú stratégiai jelentőséget tulajdonít a piacra lépésnek, amelyben partnere kisebbségi részvényesként a Gránit Bank, közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Lehetett volna önállóan

Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója korábban leszögezte: a bank stratégiai jelentőséget tulajdonít annak, hogy aktív szereplője legyen a jelzálogbanki szektornak. Noha nem zárta ki az önálló alapítást sem, elsősorban a többségi tulajdonosként, partnerbankokkal történő együttműködést tartotta a leginkább megvalósíthatónak.

A Gránit lett a partner

A kérdéssel kapcsolatos tulajdonosi jóváhagyás megszületett, amelyet követően a hitelintézet benyújtotta a felügyeleti kérelmet az MKB Jelzálogbank Zrt. megalapítására vonatkozóan. „Mivel mérethatékonyság miatt nem lehet minden kereskedelmi banknak jelzálogbankja, az MKB nyitott a partneri együttműködésre” – fogalmazott Balog Ádám. Ennek megfelelően az új jelzálogbankot a Gránit Bankkal közösen indítják el.