Kiszáll a gázpiacról a Tigáz

közműcégek államosítása, Tiltó tábla a TIGÁZ Zrt. Debreceni Üzemigazgatóságának 122-es számú gázkútjának kerítésén
Vágólapra másolva!
A Tigáz és a Magyar Áramszolgáltató Kft. megegyezett a Tigáz magyarországi szabadpiaci gázportfóliójának átvételéről - olvasható a gázszolgáltató honlapján.
Vágólapra másolva!

A megállapodás értelmében - amelyet a Gazdasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia – a Magyar Áramszolgáltató Kft. (MÁSZ) átveszi a Tigáz szabadpiaci földgázportfólióját, valamint a tapasztalt értékesítési csoportot is. A tranzakciót követően

a Tigáz Zrt. befejezi szabadpiaci gázkereskedelmi tevékenységét Magyarországon.

Az eljárás a cég témában kiadott közleménye szerint semmilyen kényelmetlenséget nem okoz az ügyfélkör számára, és minden ügyfél külön értesítést kap a Tigáz Zrt. és a MÁSZ között létrejött szerződésátadás részleteiről.

Tiltó tábla a TIGÁZ Zrt. Debreceni Üzemigazgatóságának 122-es számú gázkútjának kerítésén Forrás: MTI/Oláh Tibor

A MÁSZ a Tigáz közleménye szerint széleskörű tapasztalattal rendelkezik az energiaszektorban a versenypiaci értékesítés terén, és kellő felkészültséggel bír ahhoz, hogy a továbbiakban is magas színvonalú szolgáltatást nyújtson az ügyfelek számára.

A MÁSZ az Elmű-Émász Társaságcsoport tagja, a csoport 2015 júliusában lépett ki a gázpiacra. A témában kiadott közleményük szerint a Tigáz portfoliójának megvásárlásával földgáz versenypiacon részesedésük 10 százalékra nőhet.