Gazdát cserél az Ib Andresen győri acélüzeme

acél kohó kemence gyár ipar
A steel worker stands in front of the smelting furnace Schwelgern 1 of German corporation ThyssenKrupp in Duisburg, Germany, 21 May 2015. ThyssenKrupp produces around 12,1 million tonnes of steel per year. PHOTO: ROLAND WEIHRAUCH/dpa
Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal pénteken engedélyezte, hogy a ThyssenKrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a Győrben működő Ib Andresen Industri Magyarország Acélmegmunkáló Központ Kft. felett.
Vágólapra másolva!

Az Ib Andresen Industri Magyarország Acélmegmunkáló Központ Kft. az IAI Holding AS vállalkozás-csoportjába tartozó piaci szereplő, amely acéltekercs-hasítási és precíziós acéltekercs-darabolási tevékenységet végez. A ThyssenKrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. acél, acélötvözetek, szerszámacél, könnyűfémek, nem vas fémek és műanyagok forgalmazását végzi.

Még nem versenygátló

A GVH megállapította, hogy a céltársaságnak és a ThyssenKrupp-csoportnak az összefonódással érintett piacokon külön-külön és együttesen fennálló részesedései

sem érik el azt a mértéket, amelyek káros versenyhatások jelentkezését

valószínűsítenék, így a GVH az összefonódást engedélyezte.

A GVH határozatában a joggyakorlat elősegítése érdekében – a korábbi, Vj/144/2015. számú ügyben hozott döntéséből kiindulva – iránymutatást adott a tekintetben, hogy a céltársaság döntéseivel kapcsolatos vevői hozzájárulások kikötése kapcsolódó versenykorlátozásként értékelhetők-e.