Már nem New York a világ közepe

brit UK infláció vásárlás shopping árak hátat fordít London
Vágólapra másolva!
New Yorkot megelőzve London lett a világ gazdasági és kulturális központja, mivel a brit főváros amellett, hogy kiemelkedik nemzetköziségében és sokszínűségében, a legtöbb magas képzettséget igénylő munkahely is itt keletkezik – derül ki a Deloitte elemzéséből.
Vágólapra másolva!

Lehagyva New Yorkot és öt másik várost, London 2013 óta 235 ezer magas képzettséget igénylő munkahelyet hozott létre, és jelenleg 95 nemzetiségből származó üzleti vezetőt foglalkoztat – idézi a Bloomberg a szerdán kiadott tanulmányt.

A Wall Street önmagában azért még meg tudta őrizni az erejét, mivel New Yorkban van a legtöbb magas képzettséghez kötött állás

a pénzügyi szolgáltatatói szektorban.

„London egy globális város, és vitathatatlanul a világ elsőszámú üzleti központja” – mondta Angus Knowles-Cutler, a Deloitte vezető londoni partnere.

Forrás: Thinkstock

A brit főváros ereje abból ered, hogy igen

sokan érkeznek az országba tanulni, és kihasználni az egyre izgalmasabban fejlődő digitális terepet

– mondja az elemzés. Az önéletrajzuk alapján egykor Londonban élő üzletemberek jelenleg 134 országban dolgoznak, szemben azzal a 120 állammal, ahol egykori New Yorkiak működnek.

Mindazonáltal London jövője a legkevésbé sem kockázatmentes – teszi hozzá a kutatás. Az automatizáció ugyanis azzal fenyeget, hogy számos alacsonyan fizetett munkahely megszűnik, miközben az ingatlanpiacon fellépő hiány árnya is egyre sötétebb. Mindemellett pedig a riválisaival együtt Londonban sincs elég nő a vezető beosztásokban.