A dízelbotrány ellenére jó évet zárt az Audi

2016.03.03. 10:40

58 milliárd eurós árbevétel mellett 4,8 milliárd eurós profitot könyvelhetett el 2015-ben az Audi-csoport, derült ki a német konszern ingolstadti sajtótájékoztatóján.

„Idén több mint 3 milliárd eurót fordítunk majd beruházásokra” – mondta a cégcsoport vezérigazgatója, Rupert Stadler. Genfben bemutatták az új Q2-est, amiről a cég vezére azt mondta, hogy ezzel kívánnak új utat nyitni az SUV-ok, azaz a városi terepjárók világában. Csütörtökön az ingolstadti sajtótájékoztatón lelepleznek egy új modellt is, méghozzá az SQ7-est.

Az új Audi Q2Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uli Deck

A nemzetközi sajtótájékoztatón természetesen nem mentek el a tavaly kirobbant VW-botrány mellett sem.Ezentúl cél az őszinteség” – mondta Rupert Stadler.

Az Audi-konszern jó évet zárt: 1,8 millió autót adtak el világszerte, ez 300 ezerrel több, mint amivel a 2015-ös stratégiában számoltak.

58 milliárd eurós értékesítési árbevétel mellett 4,8 milliárd euró feletti üzleti tevékenységből származó eredményt ért el a cég, ami 8,3 százalékos árbevétel-arányos nyereségnek felel meg.