A dízelbotrány ellenére jó évet zárt az Audi

Geneva International Motor Show 2016 CAR SQUARE FORMAT
The new Audi Q2 is presented during the first media day of the Geneva International Motor Show in Geneva, Switzerland, 01 March 2016. The motor show will run from 03 to 13 March 2016. Photo: ULI DECK/dpa
Vágólapra másolva!
58 milliárd eurós árbevétel mellett 4,8 milliárd eurós profitot könyvelhetett el 2015-ben az Audi-csoport, derült ki a német konszern ingolstadti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

„Idén több mint 3 milliárd eurót fordítunk majd beruházásokra” – mondta a cégcsoport vezérigazgatója, Rupert Stadler. Genfben bemutatták az új Q2-est, amiről a cég vezére azt mondta, hogy ezzel kívánnak új utat nyitni az SUV-ok, azaz a városi terepjárók világában. Csütörtökön az ingolstadti sajtótájékoztatón lelepleznek egy új modellt is, méghozzá az SQ7-est.

Az új Audi Q2 Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uli Deck

A nemzetközi sajtótájékoztatón természetesen nem mentek el a tavaly kirobbant VW-botrány mellett sem.

– mondta Rupert Stadler.

Az Audi-konszern jó évet zárt: 1,8 millió autót adtak el világszerte, ez 300 ezerrel több, mint amivel a 2015-ös stratégiában számoltak.

58 milliárd eurós értékesítési árbevétel mellett 4,8 milliárd euró feletti üzleti tevékenységből származó eredményt ért el a cég, ami 8,3 százalékos árbevétel-arányos nyereségnek felel meg.