Persze, hogy hasít, hiszen magyar

2016.03.03. 16:35

Az Inc. magazin európai rangsora alapján a Starschema lett a leggyorsabb ütemben növekvő magyar IT vállalkozás az 1 millió euró éves árbevétel feletti kategóriában.

Az Inc. magazin 5000 leggyorsabban növekvő európai vállalkozása közé került egy magyar startup, a Starschema. Nemcsak az összetett rangsor 1590-ik helyére jutott, de a leggyorsabb ütemben fejlődő vállalkozásnak nyilvánították a saját kategóriájában, az 1 millió euró éves árbevétel feletti magyar IT cégek között. Ez az a lista, ahol a növekedés korai fázisában a Facebook, a Microsoft, vagy az Oracle is szerepelt.

Az Inc. magazin nemzetközi rangsorában Európa leggyorsabban növekvő vállalkozásait gyűjtötte össze, melyben többek között a svéd DJ és producer Avicii és a Prezi mellett kapott helyet a Starschema. A rangsor számításánál a szerkesztők a 2012-2014 közötti eredményeket vették figyelembe, ám a cég azóta sem lassít, árbevétele 2015-ben átlépte az 1,2 milliárd forintot és a továbbiakban is hasonló ütemű növekedést terveznek.

A Starschema 2006-ban két alkalmazottal dolgozott, ma több mint 90 munkavállalója van, miközben komplex Business Intelligence- és Big Data-szolgáltató és technológia szállító vállalkozássá fejlődött. Új, 1500 m2-es irodájuk 2015-ben versenyben volt az év irodája címért is, idén az év elején pedig megalapították amerikai leányvállalatukat is. Portfoliójukban multinacionális nagyvállalatok projektjeit is megtaláljuk, emellett több TOP200-as magyarországi cégnek segítettek már az adataikban rejlő értékek kiaknázásában.

„Mivel egyre több ügyfelünk és partnerünk van az Egyesült Államokban, ez év elején elindítottuk amerikai leánycégünket – mondta el Csillag Péter, a Starschema ügyvezető-igazgatója. Hozzátette, a hagyományos business intelligence-hez és big datahoz kapcsolódó konzultáción kívül várhatóan a „third party” adatkezelő technológiákat érintő kiegészítések és egyedi szoftverfejlesztések adják az idei növekedésük alappilléreit.