Ingyentelket kapnak a csokosok

eladó telek
Sávoly, 2012. november 22. Eladó felirat egy sávolyi telek kerítésén 2012. november 22-én. Online árverésen próbálják meg értékesíteni a tervezett MotoGP-pálya 200 hektáros területét, amely a faluhoz tartozik. Az elakadt Balatonring beruházás 2009 júliusában indult és a tervek szerint 2010 tavaszán lett volna az első futam. Az árverés december 12-ig tart, az induló licit 1,5 milliárd forint. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Komló önkormányzata kilenc telket bocsát ingyenesen azok rendelkezésére, akik a családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételével új ingatlan építése mellett döntenek.
Vágólapra másolva!

A baranyai város önkormányzatának közleménye szerint - igény esetén - a dávidföldi városrészben található kilenc telek mellett további kilenc házhely kialakítására is lehetőség van. Arról is beszámoltak, hogy a város képviselő-testületének döntése értelmében a Komlón otthont teremtő fiatal

családok akár 1,1 millió forint, felerészben vissza nem térítendő támogatáshoz is juthatnak,

amennyiben gyermekeik a város óvodáiba, iskoláiba járnak.

A rendelet a 40 évnél fiatalabb családosok számára kedvezőbb feltételeket biztosít az első lakás vásárlásához nyújtható támogatáshoz.

Komlón várják a pályázókat

Az igénylő családban az egy főre jutó jövedelem maximuma az eddigi 71 ezer forint helyett 80 ezer forintra emelkedik, így többek számára nyílik lehetőség pályázni – írta a komlói önkormányzat.

Baranyában 18 telek várja az építkezőket Forrás: MTI/Varga György



A sikerrel pályázók alaptámogatásként félmillió forintot kapnak, gyermekenként - három gyermekig - pedig további 200 ezer forintot, azaz összesen legfeljebb 1,1 millió forintot.

Az összeg fele vissza nem térítendő támogatás,

másik része kamatmentes hitel - írták.

Ugyanezt az összeget igényelhetik azok a családok is, akik a csok igénybevételével használt lakást vásárolnak Komlón. A pénzt kizárólag a lakás vételárára lehet fordítani.