A pozitív adóslista a menő

Építkezés, házépítés, ingatlan, lakás, ingatlanfejlesztés, ingatlanpiac, CSOK
Építkezés házépítés stock - XIII. kerület és IV. kerület és Dagály uszoda 2í16 február 26-án
Vágólapra másolva!
Sokan kérnek az adóhivatal ügyfélszolgálatain olyan igazolást, ami azt bizonyítja, hogy nem tartoznak az államnak. A pozitív adóslistához az elmúlt hónapokban ötezren csatlakoztak, többségük minden bizonnyal a családok otthonteremtési kedvezménye miatt.
Vágólapra másolva!

Szinte az ország valamennyi adóhivatali ügyfélszolgálatán megélénkült a forgalom. A szokásos kérdések mellett az elmúlt hónapokban új témakör is megjelent: egyre több érdeklődőt foglalkoztat a családok otthonteremtési kedvezménye, a csok. Az adófizetők legtöbbször az úgynevezett nemleges adóigazolás miatt keresik fel a hatóságot. Az adóügyi papír azért nélkülözhetetlen, mert az

állami támogatások csak akkor járnak, ha az igénylő bebizonyítja, hogy nincs köztartozása.

A tartozásmentesség fontos feltétel a három- vagy többgyermekeseket megillető, 10 milliós kedvezményhez és az ahhoz kapcsolódó, tízmillió forintos, kamattámogatással felvehető kölcsönhöz is – mondta a Magyar Időknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője. Kis Péter András megjegyezte: az adóigazolást az év elejétől ingyen igényelhetik az adófizetők.

Az állami támogatás csak a pozitív adóslistán szereplőknek jár Fotó: Szabó Gábor - Origo

A nyilvántartás iránt egyre többen érdeklődnek. Míg két évvel ezelőtt, 2014 januárjában valamivel több, mint 62 ezer nevet tartalmazott a regiszter, tavaly 97 ezer tagot számlált az adatbázis, mostanság pedig 130 ezret.

Két év alatt tehát a duplájára ugrott

az adóügyeikre különösen figyelők száma – mondta a szóvivő.