Jobban jár, aki okosan köt lakásbiztosítást

házitündér, Fontos tudnivalók, melyekről ne feledkezz meg a lakásbiztosítás kötése során
Vágólapra másolva!
2015-ben tovább folytatódott az online kötött lakásbiztosítások átlagdíjának lassú csökkenése: a díjak az elmúlt két év során összesen 3,5 százalékkal mérséklődtek. A lakásbiztosítási szerződéseknek immár több mint harmadát teszik ki az évfordulós kötések, ez az arány két évvel korábban még csupán 10 százalék volt. Az ügyfelek egyre nagyobb arányban választanak valamilyen kiegészítő szolgáltatást is a kiválasztott lakásbiztosítási csomagjukhoz.
Vágólapra másolva!

Igen lassú ütemben, de folytatódott a lakásbiztosítási átlagdíjak lassú csökkenése. Míg 2013-ban 23 200 volt a Netrisk.hu-n megkötött lakásbiztosítások átlagdíja, 2014-re ez az érték 22 700, míg 2015-re 22 400 forintra mérséklődött, tájékoztat közleményében a biztosítási portál.

Tudatosabbak az emberek

Az ügyfelek egyre inkább kezdenek a lakásbiztosítások esetében is odafigyelni arra, hogy évfordulókor legalább összehasonlítsák meglévő szerződésüket a piacon található más lehetőségekkel. Ez is az oka annak, hogy – bár az azonnali kötések továbbra is jelentős túlsúlyban vannak –

az évfordulós kötések aránya két év alatt 10-ről 35 százalékra nőtt.

„Miközben az összes hazai lakásbiztosítás 40-50 százalékát öt évnél régebben kötötték, a biztosításukat online intézők körében jóval nagyobb a váltási gyakoriság - mutat rá Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója. –

további 25 százalék 2, míg újabb 14 százalék 3 éves szerződését cserélte újra.”

Egyre népszerűbbek a kiegészítők

A Netrisk.hu tapasztalatai szerint tavaly a megkötött lakásbiztosítások 33 százalékához igényeltek külön egy vagy több kiegészítő biztosítást. 2015-ben ezek voltak a leggyakrabban választott termékek:

  • Tető, ablak és oldalfal beázása: 17 százalék,
  • Családi balesetbiztosítások: 14 százalék,
  • Besurranó tolvajlás: 11 százalék,
  • Bővített vagy különleges üvegkár-biztosítás: 11 százalék,
  • Ebtartói felelősségbiztosítás: 8 százalék,
  • Elfolyt víz megtérítése: 7 százalék.