Lakóparkot kapnak a csokosok

Építkezés, házépítés, ingatlan, lakás, ingatlanfejlesztés, ingatlanpiac, CSOK
Építkezés házépítés stock - XIII. kerület és IV. kerület és Dagály uszoda 2í16 február 26-án
Vágólapra másolva!
Kilencvenlakásos lakóparkot épít és kedvezményesen kínál építési telkeket a tamási önkormányzat a családi otthonteremtési kedvezményt igénylőknek. Pár napja pedig Komló önkormányzata jelentette be, hogy ingyen ad telket a csokosoknak. 
Vágólapra másolva!

Porga Ferenc, Tamási polgármestere elmondta, az érdeklődéstől függően három ütemben épül meg a lakópark a város üdülőterületéhez közel eső, három és fél hektáros zöldövezeti területen.

Az önkormányzati tulajdonú Építő és Városüzemeltető Kft. kivitelezésében 50–90 négyzetméteres lakásokat magukban foglaló társasházakat és 100 négyzetméteres lakásokkal készülő sorházakat építenek meg.

Az önkormányzatok kihasználják a lehetőségeket Fotó: Szabó Gábor - Origo

Egy 60 négyzetméteres lakást a családi kedvezmény és önerő 20 millió forintos összege körüli áron lehet majd megvásárolni – tette hozzá.

Az első épületeket a jövő év tavaszán adhatják át.

Az önkormányzat a lakópark mellett foghíjtelkeket is kínál az építkezőknek kedvezményes áron. A kezdeményezésekkel a 8200 lakosú város népességcsökkenését szeretnék megállítani – mondta Porga Ferenc.

Komló ingyen ad telket

Komló önkormányzata pedig kilenc telket bocsát ingyenesen azok rendelkezésére, akik a csok igénybevételével új ingatlan építése mellett döntenek. A baranyai városban igény esetén a dávidföldi városrészben található kilenc telek mellett további kilenc házhely kialakítására is lehetőség van.