Valami történt a nyugdíj-megtakarításokkal

Bank
Budapest, 2012. március 19. Banki munkatárs segít egy ügyfélnek a XIII. kerületi Petneházy utcában lévő OTP Ingatlanpont ügyfélszolgálatán. Az iroda kínálatában egyaránt szerepelnek az OTP Csoport tulajdonában lévő használt és új építésű, valamint korábbi hitelek fedezetéül szolgáló ingatlanok, továbbá külső piaci megbízások is bővítik portfolióját. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A klasszikus nyugdíjbiztosítások értékesítése sokkal gyorsabb ütemben nő, mint a befektetési egységekhez kötött (unit-linked) konstrukcióké – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.
Vágólapra másolva!

A klasszikus nyugdíjbiztosításokból 2014-ben kevesebb mint 2,7 milliárd forintnyi díjbevétel származott, tavaly viszont már több mint 9,2 milliárd forint – írja a Világgazdaság.

A klasszikusok mellett a kiszámíthatóság a fő érv, ugyanakkor a dinamikus növekedés ellenére a díjbevétel kétharmadát még mindig az unit-linked biztosítások adják, mivel több évtizedes időtávon magasabb hozammal - bár magasabb kockázattal is - kecsegtetnek.

A nyugdíjbiztosítások díjbevétele összesen 29 milliárd forint volt tavaly Forrás: MTI/Soós Lajos



A nyugdíjbiztosítások díjbevétele

összesen 29 milliárd forint volt, ami két és félszerese a 2014-ben befizetett összegeknek.

A MABISZ tavalyi évről szóló jelentésében azt írja, a folyamatos díjas életbiztosítási piac bővülésében kiemelkedő szerepük volt az adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosításoknak.