Eddig majdnem 80 ezren keresték fel a NAV honlapjának új aloldalát, az szja-bevallásról szóló információkat. A családi kedvezmény-kalkulátort használók száma két hónap alatt már elérte a tavalyi kalkulálók egyharmadát.

Az új aloldal az szja-bevalláshoz korszerű és könnyen követhető útmutatást ad, ábrákkal, tájékoztatókkal, tanácsokkal segít a bevallást készítőknek.

A NAV munkatársainak közvetlenül is írhat, aki valahol elakad. Eddig több száz kérdés érkezett ezen a csatornán. Sok diák, illetve nyugdíjas arról érdeklődött, kell-e bevallást készítenie. Mások azt kérdezték, hogyan kérhetik, hogy a NAV készítse el bevallásukat. A családi kedvezmény is gyakran szerepelt a kérdések között - írta az adóhatóság.

80 ezren érdeklődtek az szja-bevallásról szóló infók irántForrás: AFP/PhotoAlto

A NAV már két éve létrehozta a családi kedvezmény-kalkulátort, amely egyre népszerűbb a látogatók körében, idén két hónap alatt már 50 ezren számították ki így a nekik járó kedvezményt.  

A május 20-ig benyújtandó, 2015-re vonatkozó szja-bevallásban fel kell tüntetni az év közben igénybevett családi járulékkedvezmény összegét. A kalkulátorok mind a családi kedvezmény, mind a jogszerű járulékkedvezmény kiszámításában segítenek.

Hétvégén karbantartás lesz

Karbantartás miatt péntek kora délutántól vasárnap éjfélig részleges üzemszünet lesz a Nemzeti Adó és Vámhivatal rendszerében.

A NAV a honlapján azt írja, karbantartás miatt részleges üzemszünet várható március 11-én 13 órától március 13-a 24 óráig.

Az üzemszünet ideje alatt a nyomtatványok ügyfélkapun keresztül történő beküldése zavartalan lesz,
de a válaszüzeneteket a rendszer csak vasárnap éjfél után küld majd.