Vezetők buknak és hasítanak a felfordulásban

2016.03.10. 15:33

Noha a tavalyi olajár szakadások megtépázták a nagy energiacégeket, az óriások vezetőinek fizetése eltérően alakult. Volt, aki nagyot bukott, mások szépen szakítottak a nehéz időszakban is.

A Royal Dutch Shell vezérigazgatója, Ben van Beurden teljes közvetlen juttatása tavaly 8 százalékkal 5,135 millió fontra (5,63 millió dollár) csökkent – írj a Reuters a vállalat éves jelentése alapján. A vezető csomagja összesen, beleértve a nyugdíjhoz és az adókiegyenlítéshez tartozó részeket is, 5,576 millió euró volt, miközben

egy évvel korábban ugyanez az összeg elérte 24,198 milliót is. A csökkenés nagyrészt a nyugdíjhoz kapcsolódott, melyet igen pozitívan érintett van Beurden 2014-es kinevezése vezérigazgatónak.

Noha nemcsak az energiacégek között, de az európai bankszektorban is volt olyan vezérigazgató, aki még a saját bónuszának is nekiment, mások nem érezték szükségét annak, hogy megszorítsák a nadrágszíjat. A brit BP vezetője, Bob Dudley teljes javadalmazása például

20 százalékkal 19,6 millió dollárra emelkedett, miközben a vállalat történetének egyik leggyengébb nyereségéről számolt be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK