Névváltás is jöhet a Lukoilnál

2016.03.16. 08:49

Gazdát cserélnek a magyar Lukoil-kutak. Az új, végső tulajdonoshoz kerülhet a magyarországi Lukoil-kutakat működtető Norm Benzinkút Kft.

Tulajdonosváltás előtt áll a Norm Benzinkút Kft., amely a magyarországi és a szlovákiai, egyelőre Lukoil márkanéven működő kúthálózat tulajdonosa. Az ügyletre nem közvetlenül a kft., hanem „nagyanyavállalata” eladásával kerül sor. Az ügyletre még áldását kell adnia a Gazdasági Versenyhivatalnak - írja a vg.hu

A Norm Benzinkút 2014 végén vette meg az oroszországi Lukoil 75 egységből álló magyarországi és 19 kútból álló szlovákiai töltőállomás-hálózatát. A lánc a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi piacnak mintegy 7-10 százalékát ellenőrzi, ezzel a terület ötödik legnagyobb szereplője.

Az új tulajdonos szakított elődjének korábbi diszkontárképzésével, megjelent prémium üzemanyagokkal és új, jellemzően ingyenes szolgáltatásokkal. A lánc közben megszüntette az alig kelendő 98-as oktánszámú benzin forgalmazását. 

Az új tulajdonos megszüntette az alig kelendő 98-as üzemanyagot, de sok újdonságot is bevezetettForrás: MTI/Kovács Attila

A boltokban a kevésbé fogyó termékeket a vasárnapi zárva tartás miatt keresettebb tartós élelmiszerek váltják. 2015 végén már hazai töltőállomásláncok vagy kisebb, úgynevezett fehér kutak sorának felvásárlását javasolta a cég vezetése a tulajdonosnak. A lánc egyelőre Lukoil márkanéven fut, erre ez év végéig van módja, hacsak nem hosszabbítják meg az orosz társasággal erről kötött megállapodást. Egyúttal felkészültek a brandváltásra is.