Folytatódhat a kártalanítás a Buda-Cashnél

2016.03.16. 15:50

Folytatódhat a Buda-Cash Brókerház Zrt. ügyfeleinek kártalanítása, mivel határidőre lezárult a vagyonfelmérés eredményének felülvizsgálata, a Hungária Értékpapír Zrt. esetében a felszámoló elrendelte a vagyonfelmérés eredményének felülvizsgálatát - közölte a társaságok felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. 

A PSFN március 2-án jelentette be, hogy felülvizsgálatot rendel el a Buda-Cashnél, mert a 2015. december 23-án közzétett adatok alapjául szolgáló külső szakértői jelentés olyan téves megállapításokat tartalmazott, amelyek egyes kiadási arányszámokat érinthettek.

Mindenkit tájékoztatnak

A felszámoló hivatalos honlapján közzétették az új kiadási arányszámokat. A Buda-Cash a következő két hétben minden ügyfelét tájékoztatja az új arányszámok alapján megállapított és a vagyonkiadás alapjául szolgáló új egyenlegéről, amelyről az ügyfélkapuval rendelkezők az ügyfélkapun keresztül, az ügyfélkapuval nem rendelkezők pedig postai úton kapnak tájékoztatást.

A Buda-Cash minden ügyfelét tájékoztatjaFotó: Mudra László - Origo


Az új kiadási arányszámok alapján meghatározott, hiánnyal érintett ügyfélkövetelésekről a felszámoló soron kívül tájékoztatja a Befektető-védelmi Alapot (Beva) - írták.

A Beva kapja soron kívül az adatokat

A Hungária Értékpapír Zrt. esetében szintén a vagyonfelmérés eredményének felülvizsgálatát rendelte el a felszámoló, amelyről soron kívül tájékoztatást nyújt a Beva részére. A felülvizsgálat legkésőbb 2016. március 31-ig lezárul, amelynek eredményéről a Hungária felszámolója közleményben tájékoztatja az ügyfeleket.

A Hungária Értékpapír Zrt.-nél is a vagyonfelmérés eredményének felülvizsgálatát rendelte el a felszámolóFotó: Bielik István - Origo

A PSFN tavaly december 23-án arról tájékoztatott, hogy lezárult a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír Zrt. átfogó vagyonvizsgálata, így mindkét, felszámolás alatt álló befektetési szolgáltató ügyfelei részére teljeskörűen megkezdődhet az elérhető vagyonelemek kiadása és a Beva kártalanítása.

Mint írták, mind a Buda-Cashnél, mind a Hungáriánál vannak olyan eszközök, amelyekben hiány mutatkozik, ezért a felszámoló a hatályos jogszabályok alapján, homogén csoportok képzése révén határozta meg az egyes ügyfeleknek kiadható eszközöket, illetve azok kiadási arányszámát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK