300 milliót kap a Lipóti Pékség csoport tagja

2016.03.18. 12:32

308 millió forintot kap az államtól a Lipóti Pékség cégcsoporthoz tartozó Tatabányai Sütőipari Kft. munkahelyteremtésre. A vállalat Komárom-Esztergom megyében bővíti kapacitását.

Az 1992-ben alapított Lipóti Pékség a hazai sütőipar egyik legjelentősebb szereplője. A nagyszülői ház egyik szobájából induló pékség mára már országos, több mint 200 boltot számláló hálózattal rendelkezik. A vállalat mostani 308 millió forintos fejlesztése során 20 új munkahelyet hoz létre Komárom-Esztergom megyében

A közép-dunántúli régió Magyarország legfejlettebb részei közé tartozik, mondta a támogatás bejelentésekor Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A térség foglalkoztatási szintje a legmagasabb az országban, eléri a 67,9 százalékot, ami 4 százalékponttal magasabb az országos átlagnál.

A Komárom-Esztergom megyei fejlesztésekről szólva a tárcavezető elmondta, hogy a megyében működő gazdasági szervezetek több mint 185 milliárd forintnyi  új beruházást valósítottak meg tavaly, 9,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK