Több száz állást hirdetett meg az IKEA

2016.03.21. 11:59

A soroksári áruházzal 230 új munkahelyet teremt az IKEA, az új soroksári áruház építése pedig mintegy 2000 embernek biztosít munkalehetőséget.

2015-ben 15 százalékkal, 47 milliárd forintra nőtt az IKEA árbevétele. A dinamikus növekedésnek köszönhetően megkezdődhetett Soroksáron a harmadik áruház építése, ami fenntarthatósági szempontból a régió zászlóshajója lesz – közölte a svéd áruházlánc. 

A harmadik magyarországi IKEA-áruház építése már elkezdődött, és átadása 2017 tavaszán várható. Az új áruházzal több mint 200 munkahelyet teremt Magyarországon a vállalat. Az áruház alapterülete mintegy 34 000 m2 lesz, és közel 1200 parkoló tartozik majd hozzá.

A soroksári IKEA  látványterveForrás: IKEA

Az új épület tervezésének elsődleges szempontja az volt, hogy az áruház a lehető legkisebb negatív hatást gyakorolja a környezetre. Az áruház fűtéséről és hűtéséről geotermikus rendszer gondoskodik majd, míg az áramot tetőre helyezett napelemek fogják szolgáltatni. 

A korszerű technológiáknak köszönhetően a soroksári áruház lesz fenntarthatósági szempontból az IKEA zászlóshajója a vállalat Csehország–Magyarország–Szlovákia régiójában. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK