Visszaveszi az Aldi a penészgombás kenyeret

2016.03.22. 14:18

Visszaveszi a penészgombával szennyezett kenyeret az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt., azok a vásárlók, akik az ochratoxin penészgombával szennyezett 250 grammos rozsos és szezámos Korngold ropogós kenyeret visszaviszik bármelyik üzletbe, a cég a visszafizeti a termék árát.

A bt. közölte, a fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a terméket azonnali hatállyal visszahívta, értékesítését felfüggesztette. 

A kifogásolt termék egyszeri, vagy rövid időszakon keresztül történő fogyasztása valószínűleg nem ártalmas az egészségre- írták közleményükben. Az Aldiban kapható termékek a beszállítók és az áruházlánc megbízásából rendszeresen független, akkreditált laboratóriumokban vizsgálatokon esnek át.A szállító által végzett rutinellenőrzés során kiderült, hogy a Korngold ochratoxin penészgombával szennyezett.A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján tette közzé, hogy élelmiszerbiztonsági kockázatot jelenthet az Aldi által forgalmazott kenyér az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén érkezett információ szerint.