A legtöbb biztosító már számol a terrorcselekményekkel

brüsszel reptér
Brüsszel, 2016. március 23. Rendőrségi szakértők a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér megrongálódott utascsarnoka előtt 2016. március 23-án, miután az előző nap két pokolgép robbant a légi kikötőben. A belga fővárosban az európai uniós intézmények közelében lévő metróállomáson is robbantásos merényletet hajtottak végre az Iszlám Állam dzsihadista szervezet terroristái. A merényletek következtében több mint harminc ember életét vesztette, kétszázhatvan megsebesült. (MTI/EPA/AP pool/Geert Vanden Wijngaert)
Vágólapra másolva!
A Magyar Biztosítók Szövetségének majdnem minden tagbiztosítója felvette a kockázatok közé a terrorcselekményeket valamilyen módon, mondta a Mabisz utasbiztosítási bizottságának elnöke az állami tévében.
Vágólapra másolva!

Horváth Péter közölte, hogy az adott biztosító társaság egy esetleges terrortámadás esetén vállalhatja például a baleseti ellátást, a kórházi kezelést, ezen felül a Magyarországra történő szállítást, és más plusz szolgáltatásokat.

A brüsszeli terrortámadásoknak több mint 30 áldozata volt Forrás: MTI/EPA/AP POOL/Geert Vanden Wijngaert

Mielőtt bárki külföldre utazna, tájékozódjon például egy utazási iroda vagy biztosító segítségével, hogy a társaságok mit vállalnak terrorcselekmény esetén, javasolta Horváth Péter, aki szerint ettől függetlenül is

ajánlott minden külföldre utazónak utasbiztosítást kötni.

A biztosítók korábban a terrorcselekményekből fakadó kockázatokat kizárták biztosítási kötvényeikből. Horváth Péter szerint a biztosítók a terrorizmushoz való hozzáállásukat a New Yorkban, Londonban és Madridban történt terrorcselekmények hatására gondolták át.