150 ezer euró a győztes startupnak

2016.03.31. 09:59

Jelentős régiós versennyé nőtte ki magát az először tavaly megrendezett startupbajnokság, a CEE Lift Off! A megméretést a Loffice és az OXO Labs indítja, a győztes máris a tízszeresét nyerheti a tavalyi díjnak.

A verseny célja, hogy a kelet-közép-európai országok legígéretesebb startupjait gyűjtse össze Budapesten. Ennek idén a régió legnagyobb tudásfesztiválja, a Brain Bar Budapest ad otthont. A győztes, aki az OXO Labs által biztosított fél éves akcelerátor program mellett a Power Angelstől kap 150 ezer eurós befektetési ajánlatot, és eltölthet 6 hónapot a Loffice-ban. Bár a pályázat mindössze kétéves, tavaly az összeg tizedét, 15 ezer eurót ajánlották fel a legjobbnak.

Egy év alatt megtízszereződött a fődíjForrás: CEE Liftoff!

Szintén a díj része az Oppenheim ügyvédi iroda támogatása azokon a területeken, ahol a győztes erre igényt tart, az Oppenheim által felajánlott időkereten belül. A díjazottak leginkább a hazai és a határokon átnyúló társasági jogi és befektetési kérdésekben, illetve a befektetések realizálódása esetén a befektetéshez kapcsolódó szerteágazó területeken vehetik igénybe az Oppenheim szolgáltatásait. Ilyenek a befektetési és biztosítéki jog, az alternatív vitarendezési módok vagy a szellemi alkotásra vonatkozó jogi kérdések.

A jelentkezőknek április 29-éig kell online ismertetniük projektjüket, majd május 6-13 között egy videóinterjúban győzhetik meg a zsűrit arról, hogy ők a legrátermettebbek. A szakemberek a bemutatottak alapján május 23-áig választják ki a shortlistre kerülő 10 céget. A döntő helyszíne a Brain Bar Budapest, ahol a kiválasztottak június 3-án pichelhetik a projektjüket. Minden fontos további információt megtalál ezen a linken.