A választásokra lesz ingyenwifi Magyarországon

Ingyen wifi
Vágólapra másolva!
2018-ra minden magyar településen lesz ingyenes wifi. Azokon a területeken, ahol a szolgáltatók szélessávú hálózatot fejlesztenek, ott vállalniuk kellett, hogy ingyenwifit is biztosítanak.
Vágólapra másolva!

Nagyjából két év múlva, vagyis 2018 második felétől használhatják majd a lakosok a településeken az ingyenes wifiszolgáltatást – erről tájékoztatta a Világgazdaságot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya. A Digitális Jólét Program keretében most zárult le az állami és önkormányzati intézmények által biztosított nyilvános wifipontok felmérése.

Feltétel volt az ingyenwifi

A cél eléréséhez hozzájárulnak az uniós támogatással megvalósuló új generációs felhordó hálózati fejlesztések. Ezzel kapcsolatban a távközlési cégek a közelmúltban nyújtották be ajánlatukat, vagyis azt, hogy az ország mely területén fejlesztenék a szélessávú hálózatot. A pályázati kiírásnak feltétele volt, hogy

a nyertes pályázóknak vállalniuk kell, hogy az adott járásban fejlesztéssel érintett minden településen ingyenesen elérhető, vezeték nélküli internetszolgáltatást biztosítanak

a település központi helyszínén.

Szélessávú net is lesz mindenhol

2018-ra minden háztartás számára hozzáférhető lesz a szélessávú, legalább másodpercenként 30 Mbit sávszélességű internet. Magyarországon 883 ezer háztartásban még nem érhető el nagy sebességű internetszolgáltatás. A szükséges fejlesztések egy részét a szolgáltatók piaci alapon valósítják meg, de uniós támogatásra is pályázhattak.