A nagy Facebook-kérdés

zuckerberg pelenkát cserél
Vágólapra másolva!
Frusztráció, zavar és düh – leginkább ehhez vezetnek az úgynevezett trükkös, beugratós, teljesen váratlan kérdések az állásinterjún. Még a Google is évekkel ezelőtt elismerte, hogy legendás lecsapásai nem vezettek eredményre. De mit talált ki a Facebook?
Vágólapra másolva!

A Business Insider és a PayScale közös felmérése szerint 2015-ben a Facebook az Egyesült Államok 50 legkiválóbb munkahelye között lett aranyérmes – és a harmadik legáhítottabb cég pozícióját is behúzta –, vagyis jó eséllyel a legjobb munkahely a világon. Vajon hogyan szűri világszerte 64 országban több mint 13 ezer munkavállalója készségeit az a vállalat, amelyik hivatalosan a legmenőbb a Földön?

Természetesen nincs minden helyzetre érvényes receptjük.

Viszont van egy kedvenc kérdésük.

„Ha elégedetten hazatér, ha úgy érzi, ennél jobb állása senkinek nincs, és ez volt eddig a legjobb munkanapja életében, az mivel telt? Mit csinált reggeltől estig?”

Az állításuk szerint minden esetben hatékony kérdés kiválóan

illeszkedik a Facebook „kezdd azzal, hogy megszeged az összes szabályt”-irányelvébe,

mert túlmutat a felszínen is látható érdeklődési körön, és persze kiválóan demonstrálja a jelölt munkaszenvedélyét.

A Facebook az erősségekre épít: a menedzserek nem felveszik, majd lehetőség szerint az elképzeléseik szerint gyötrik dobozba alakítják az embereket, hanem

olyan lehetőségekkel kínálják meg őket, amelyekben a legjobb képességeiket

kamatoztatják.

A világ legjobb munkanapjába a világ minden érzelme belefér Forrás: Facebook

A híres kérdéssel arra kíváncsiak, mire büszke, akit interjúztatnak. És persze, hogy ez összehangolható-e a Facebook elemi küldetésével. Legyen olyan hely a világ, ahol az emberek nyitottak, és kapcsolatban állnak egymással. Biztos, ami biztos, minden pályázó felkészül erre a kérdésre.

És önnek hogy telt élete legjobb munkanapja?

Szavazzon!

Ön szerint jó ez a kérdés?