Másfél millió eurót kapott egy nemzetközi konzorciumtól a SignAll Technologies Zrt. az amerikai jelnyelvet valós időben fordítani képes technológia továbbfejlesztésére. Az innováció tavaly elnyerte Brüsszelben az LT-Innovate díjat.

A Perion Kockázati Tőkealap, a Credo Ventures és a Conor Fund összesen másfélmillió eurót invesztált az amerikai piacra szánt magyar technológia továbbfejlesztésére. „A SignAll 20 fős csapata már megalkotta a működő prototípusát annak a technológiának, amely forradalmasíthatja a kommunikációt a siketek és a hallók között. A fejlesztés nem csupán felismeri a jelnyelv jeleit, hanem a világon elsőként a jelnyelvi mondatokat angol nyelvre le is fordítja." – mondta Andrej Kiska, a Credo Ventures képviselője.

A fejlesztés tavaly elnyerte az egyik legrangosabb nyelvtechnológiai díjatForrás: SignAll

Nemzetközi szinten is elismerik

A NASA és a Google által alapított Singularity University CEE – Global Impact 2014-es versenyén a legjobb nyolc közé jutott, de kedvező fogadtatást kapott a bécsi Pioneers és a helsinki Slush fesztiválokon is. A legrangosabb nyelvtechnológiai díjként számon tartott LT-Innovate Award elnyerése előtt pedig közönségdíjas lett a Várkert Bazárban megrendezett Smartmobil 2015 konferenciájának a CEE Lift off! nevű startup-versenyén. „Nagy kockázatú kísérlet ez, de ha sikerrel járunk, emberek millióinak az életét változtathatjuk meg, szabadíthatjuk meg korlátaitól"- mondta Karvalits Ferenc, a Perion Tőkealap részéről.

Tökéletesítik a technikát

A befektetés hatalmas lökést adott a fejlesztésnek, melyen egy folyamatosan bővülő csapat dolgozik tovább. A következő időszakban a cél nem csupán a technológia tökéletesítése, de annak megismertetése az Egyesült Államok releváns szervezeteivel és közösségeivel ugyanilyen fontos szerepet kap. Az amerikai jelnyelvet csak az Egyesült Államokban több mint félmillió ember használja anyanyelveként.