A lakáshitel csak kicsivel veri a személyi kölcsönt

2016.04.12. 12:27

A magyarok 14 százalékának van lakáshitele, személyi kölcsöne pedig 13 százaléknak van. Ezzel a személyi hitel a második legnépszerűbb hitelforma. Összesen körülbelül 330 milliárd forintnyi személyi hitel van Magyarországon.

A személyi kölcsön a lakáshitel után a második leggyakrabban igénybe vett konstrukció - közölte a Cofidis Magyarország az NRC marketingkutató országos, reprezentatív kutatása alapján.

330 milliárd forint 

A kutatás szerint lakáshitele az emberek 14 százalékának van Magyarországon, személyi kölcsöne pedig 13 százalékának. A kihelyezett személyi hitelállomány 320-330 milliárd forint körüli.

Kevesebben félnek 

A kisebb összegű hitelek felé nyitást és a bizalom növekedését mutatja, hogy 2011 óta negyedével kevesebben vannak azok, akik félnek a hitelek rejtett költségeitől és ugyanennyivel többen azok, akik céljaik eléréséhez elengedhetetlen lehetőségként tekintenek az ilyen típusú külső anyagi segítségre.

Nőtt a bizalom 

A fogyasztók a korábbi évek tendenciájával ellentétben idén érezhetően kezdenek újra bízni a hitelekben, de a hiteltörlesztők száma még így is jóval elmarad a 2010 környékén tapasztaltaktól - fejtette ki a közlemény szerint Kurucz Imre, az NRC kutatási vezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK