Hamarosan tésztát is gyárthatnak a rabok

2016.04.12. 07:16

Hamarosan halászati üzletággal és tésztagyárral bővül a büntetés-végrehajtás vállalkozási köre, ugyanis a bv. gazdasági társaságai milliárdos hasznot hajtanak.

Ezekben a gazdasági társaságokban a rabok nemcsak saját zárkabútoraikat, ruhájukat és az élelmiszerüket állítják elő, de a piacra is termelnek, írja a Magyar Idők.

A portfólió nemrég tiszta terű varrodával bővült, ahol steril és félsteril kórházi termékeket állítanak elő, de rövidesen a halászati üzletág és egy tésztagyár is megkezdi a működést, mondta a napilapnak Csóti András, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka.

130 százalékra csökkent a zsúfoltság

Az altábornagy azt is közölte, hogy a korábbi 142 százalékos zsúfoltságot több mint 800 új férőhellyel tavaly 130 százalékra szorították le, a rendszert azonban jelentősen megterheli az előzetes letartóztatottak magas száma.

Halászati üzletággal és tésztagyárral bővül a bv. vállalkozási köreForrás: MTI/Cseke Csilla

Szerinte ahhoz, hogy rend legyen, a foglalkoztatás mellett megfelelően képzett és elkötelezett személyzetre is szükség van. A múlt század 70-es éveiben a tiszti állomány 20-30 százaléka volt főiskolát, egyetemet végzett, ma szinte mindenki, és a 20-30 százalékot ma már a többdiplomások alkotják.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK