A bankadó csökkentéséről beszélt Varga

2016.04.15. 11:32

A kormány kiszámíthatósággal és bizalommal segíti a bankrendszer működését és elkötelezett a bankadó további csökkentése mellett, amely - 2017-ben a bankrendszer egészét tekintve 20 milliárd forinttal mérséklődik - mondta Varga Mihály az OTP Bank éves rendes közgyűlésén, pénteken Budapesten.

A nemzetgazdasági miniszter arról is beszámolt, hogy a kormány lépéseket tesz a készpénzforgalom visszaszorítása érdekében, egyebek mellett a bankkártya-elfogadóhelyek száma növelésének ösztönzésével.

A Budapest Bankban meglévő állami tulajdon értékesítését év végéig, az Erste Bank 15 százalékos tulajdonrészének megvásárlását pedig június 30-ig zárja le a kormány a tervek szerint - ismertette.

Varga Mihály kirúgott egy helyettes államtitkárt egy boltzáras grafikon miatthttp://www.origo.hu/gazdasag/20160412-boltzar-grafikon-portfolio-kirugas-allamtitkar.html Történelmi bejelentést tett Varga Mihályhttp://www.origo.hu/gazdasag/20160406-tortenelmi-bejelentest-tett-varga-mihaly.html Varga Mihály hiány nélküli államot akarhttp://www.origo.hu/gazdasag/20160310-varga-mihaly-ngm-mkik-kormany-gazdasag-ipar.html