Oroszországban vehet bankot az OTP

2016.04.15. 15:55

Az OTP Bank vezetése nem gondolkodik magyarországi bankvásárláson, inkább a régiós lehetőségeket keresi, mondta Csányi Sándor. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a közgyűlés után elmondta, hogy a bank idén, esetleg jövőre Oroszországban hajthat végre akvizíciót.

Csányi Sándor szerint a régiós felvásárlási lehetőségek bővülhetnek a következő években, mert a szigorodó európai tőkemegfelelési szabályok miatt számos hitelintézet arra kényszerülhet, hogy banki befektetéseit eladja.

Véleménye szerint biztosan lesz konszolidáció a magyar bankpiacon, mert az alacsony kamatok és a szigorodó tőkemegfelelési szabályok ebbe az irányba hatnak. Annak jobban örülnék, ha inkább megszűnnének bankok, mint hogy megvásárolják őket” – mondta az elnök-vezérigazgató.

Oroszországban terjeszkedhet az OTPFotó: Dudás Szabolcs - Origo

Egy kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a Budapest Bankot jó banknak tartja, de arra, hogy a Budapest Bankot az OTP vegye meg, a Gazdasági Versenyhivataltól nehezen kapna engedélyt a pénzintézet. Arról is beszélt, hogy az OTP javítani kíván a hitel/betét arányon, szeretné növelni a magyarországi hitelezést.

Egy másik kérdéssel kapcsolatban Csányi Sándor megjegyezte, hogy nem örülne annak, ha bővítenék az ingyenes pénzügyi szolgáltatások körét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK